Wat is fit20?

Over het algemeen wordt fitness beschouwd als een sport waarbij we minimaal een paar uur per week moeten bewegen. Fit20 laat zien dat dit ook op een andere manier kan. Bij fit20 kan je je dagelijkse kleding dragen en 20 minuten per week in een koele ruimte trainen.

Je kan jezelf rustig concentreren op de training. Dit altijd onder de volledige aandacht van je personal trainer, die je elke week goed laat presteren. Fit20 is een training op maat, dus geschikt voor iedereen.

Meer dan 10000 klanten zijn je voorgegaan. Ervaar het nu zelf!

Hoe gaat fit20 Beringen te werk?

Tijdens een fit20-training worden alle soorten spiervezels gebruikt. Dit is een effectieve trainingsmethode waarmee je snel spierkracht opbouwt. Het heeft ook een sterk effect op je mitochondriën. Dit zal je energieniveau verhogen. Door een specifiek mechanisme in de mitochondriën werkt het aerobe metabolisme na elke fit20-training nog anderhalf uur verder.

Je cardiovasculaire gezondheid zal toenemen met fit20. Door je spieren sterk te trainen, hebben ze meer zuurstof nodig. Het hart pompt krachtiger om het zuurstofrijke bloed sneller naar de spieren te transporteren. Doordat je tijdens fit20 je spieren fors traint, train je je hart automatisch mee.

Bekijk hiernaast de video van oprichter Walter Vendel en de toelichtingen van professor J. Steele.

Hoe verloopt de fit20 introductiesessie?
De trainer vertelt je hoe fit20 ontstaan is, wat het is en hoe het principe werkt.

Fit20 is gebaseerd op het trainingsprincipe HIT (High Intensity). Bij fit20 trainen we in een gekoelde ruimte, 1 keer per week, in slow motion, met een personal trainer en op afspraak.

1 keer per week?
Dit heeft te maken met de recuperatie die je spieren zullen nodig hebben na de training. Je hebt namelijk vier spiervezeltypes. De eerste groep van deze spiervezeltypes heeft een onmiddellijk herstel (vb ogen knipperen kan je de hele dag). De tweede heeft een herstel nodig van één dag (vb je kan nu 20km wandelen, na vijf minuten ben je nog niet hersteld maar de dag nadien kan je dit opnieuw doen). De derde heeft twee à drie dagen herstel nodig (vb 10km lopen, de dag nadien ben je nog niet hersteld maar twee à drie dagen na de inspanning kan je dit wel weer opnieuw doen). Deze eerste drie zijn de spiervezeltypes die we in het dagdagelijks leven gebruiken. De vierde groep gebruiken we enkel in stress situaties en net deze heeft vijf à zes dagen herstel nodig. Nu, het goede hieraan is, dat je deze vierde groep spiervezels niet dagdagelijks gebruikt en je dus perfect fit20 kan combineren met andere dingen. Je zal dus geen negatief effect hebben van je training.

De gekoelde ruimte?
Dit is omdat we eigenlijk trainen op positief tijdelijk spierfalen, dit wil zeggen tot je niet meer verder kan. Je spieren sturen dan een signaal uit naar je hersenen om te zeggen dat ze de situatie niet aankunnen. Je hersenen ontvangen dit signaal en sturen een signaal uit naar je volledige lichaam om te zeggen dat, indien je opnieuw in zo’n situatie terecht komt, je sterker moet zijn. Je zal dus versterken, erop vooruit gaan. Om dit signaal beter te leiden en zo weinig mogelijk energieverlies naar de omgeving te hebben is het wetenschappelijk bewezen dat 17°C de ideale temperatuur is.

Het slowmotion principe?
10 seconden uitduwen en 10 seconden terugkomen is om blessures te voorkomen. Je spier heeft namelijk al de tijd om zich aan te passen en dus is een spierscheur oplopen hier uitgesloten. Dit zorgt er ook voor dat je niet zal zweten, omdat wanneer je een oefening traag doet er geen frictie is in de spier, geen frictie betekent geen opwarming, geen opwarming betekent niet zweten.

Waarom de personal trainer?
Je zal tot je grens willen trainen en je zal proberen om de oefening gemakkelijker te maken door te compenseren: sneller uitduwen en/of verkeerde houdingen aannemen. De trainer zal er voor zorgen dat je technisch altijd correct traint en je dus zeker geen blessures zult oplopen. Bovendien zal de coach je motiveren om elke keer tot het uiterste te gaan want er zijn geen geheimen: ga je niet tot het uiterste dan zullen je spieren geen signalen uitsturen naar je hersenen dat je niet sterk genoeg bent en dan zal er geen adaptatie plaats vinden.

De toestellen die we gebruiken en de aangepaste oefeningen die we doen zijn er op gericht om zo veel mogelijk spieren te gebruiken in een zo kort mogelijke tijd, nl. 20 minuten. Je traint dus de grootste spieren omdat deze grote signalen uitsturen. Indien je een kleinere spier traint zal je een kleiner signaal uitsturen en dus ook een kleinere of minder snelle verbetering hebben. We trainen in volgorde de borstpieren, schouders en armen, de grote rugspier, de benen, buikspieren, lage rugspier en als laatste binnen en buitenkant van de benen.

De afspraak?
Deze dient een beetje als de stok achter de deur. Je hebt een afspraak, en voelt je meer verplicht om te komen trainen. Je zal minder snel annuleren. Het geeft je ook een ritme in je weekschema, zodat je het makkelijker gaat volhouden.

Daarna bespreken we jouw doelen en de reden waarom je graag met fit20 wil starten. Als er bij jou fysieke klachten zijn, willen we dit ook graag weten zodat we er rekening mee kunnen houden en de oefeningen  hierop kunnen afstemmen.

Dan is het ogenblik aangebroken om effectief te gaan proberen, te voelen wat fit20 eigenlijk is. De personal trainer doet de oefeningen voor en jij doet de oefeningen na. We leggen je uit hoe de applicatie werkt. In deze applicatie houden we alles bij: de gebruikte gewichten, tijden, techniek, noem maar op. Tot slot leggen we ook nog de verschillende mogelijkheden van de lidmaatschappen uit.

Beslis je dan om lid te worden, vervullen we het nodige papierwerk en maken we een nieuwe afspraak om je trainingen te starten. Heb je bedenktijd nodig ook geen probleem, deze introductiesessie is vrijblijvend en gratis.

Prijzen fit20 Beringen

Bij fit20 in Beringen bieden we verschillende formules aan. Zo kan je kiezen voor de formule die het best aansluit bij je verwachtingen. Je kan kiezen tussen een formule van 6 maanden of een formule van 12 maanden. Na de gekozen periode is het lidmaatschap maandelijks opzegbaar.

Als je, na de gratis kennismaking, besluit om te starten met fit20, vragen we een éénmalige investering van € 99. Dit startgeld wordt gebruikt om de trainers-app in te richten en de administratie in orde te brengen.

De prijzen in onderstaande tabel zijn per persoon per maand.

Solo

6 maand

€ 139,95

per maand
12 maand

€ 129,95

per maand
Altijd met personal trainer
Op afspraak
Trainingsresultaat in de app
Train altijd alleen

Extra motivatie dankzij de partner
Flexibel om te verzetten

Flex – Meest gekozen

6 maand

€ 109,95

per maand
12 maand

€ 99,95

per maand
Altijd met personal trainer
Op afspraak
Trainingsresultaat in de app
Train altijd alleen

Extra motivatie dankzij de partner
Flexibel om te verzetten

Duo

6 maand

€ 99,95

per maand
12 maand

€ 89,95

per maand
Altijd met personal trainer
Op afspraak
Trainingsresultaat in de app
Train altijd alleen

Extra motivatie dankzij de partner
Flexibel om te verzetten

Wat zeggen anderen over fit20?

Fit20 verandert je leven. Jong of oud, het is geschikt voor iedereen. Trainen bij fit20 heeft een enorme impact op je gezondheid. Een vaak terugkerende reactie is hoe eenvoudig de trainingen in te plannen zijn. Je kan trainen voor of na je werk, er is geen gezweet en je hoeft je niet om te kleden. Zo kost een training je weinig tijd. Dit is, samen met de persoonlijke begeleiding, een grote winst.

Fit20 focust niet op afvallen, maar op fitter worden. Je gaat langer kunnen wandelen of lopen en je voelt je lichaam sterker worden. Zo zal je na zwaardere klussen minder last hebben van spierpijn of een pijnlijke rug.

Ook je bloeddruk zal verbeteren. Als je een te hoge bloeddruk hebt, kan trainen bij fit20 ervoor zorgen dat je terug normale bloedwaarden behaalt. Enkele van onze klanten zijn na een tijd zelfs kunnen stoppen met het nemen van bloeddrukverlagers. Dit allemaal dankzij een fit lichaam!

Zelfs diabetes type 2 kan door deze HIT-training sterk verbeteren, mogelijks zelfs verdwijnen. Kom gerust fit20 fitness testen bij ons in Beringen!

Klaar om fitter te worden?

Woon je in Beringen, Heusden-Zolder, Diest, Houthalen-Helchteren, Tessenderlo, Zonhoven of in de regio Hasselt?
Dan is de fit20 fitness studio in Beringen de ideale oplossing om fitter te worden!

Getuigenissen

Zowel de kwaliteit als de professionaliteit van de trainingen zijn zeer positief.
Ook de communicatie verloopt vlot.

Een andere manier van trainen, een aanrader.

Nathalie

(over fit20)

Fijne en gezellige zaak om te trainen in Beringen.
 

Wij komen alvast elke dinsdag!

Laura en Zino

(over fit20)

Contact

Adresgegevens

Fit20 Beringen
Koolmijnlaan 13 b1
3580 Beringen
België

Contactgegevens

E-mail
sigrid@isagenfit.be

Tel
+32 495 260 016

Openingsuren

Ma: 08:00 - 21:00

Di: 08:00 - 21:00

Woe: 08:00 - 19:00

Do: 08:00 - 19:00

Vrij: 07:00 - 12:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties of leuke tips ontvangen? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief en wees steeds op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!