Fit20 gratis testen?

Zou je graag fit20 een keertje testen om te kijken of het iets voor jou is? Geen probleem. Dit kan volledig gratis. Registreer je via het contactformulier en wij nemen spoedig contact met je op om de gratis training in te plannen.

Na de training kan je beslissen of fit20 aansluit bij jouw verwachtingen en of je een abonnement wil starten of niet. Het grootste deel van de personen die komen testen is zo overtuigd dat zij nu tot onze vaste klanten horen.

We hopen je snel in onze zaak te mogen verwelkomen!

Hoe werkt de fit20 introductiesessie?
De trainer vertelt je hoe fit20 ontstaan is, wat het is en hoe het principe werkt.

Fit20 is gebaseerd op het trainingsprincipe HIT (High Intensity). Bij fit20 trainen we in een gekoelde ruimte, 1 keer per week, in slow motion, met een personal trainer en op afspraak.

1 keer per week?
Dit heeft te maken met de recuperatie die je spieren zullen nodig hebben na de training. Je hebt namelijk vier spiervezeltypes. De eerste groep van deze spiervezeltypes heeft een onmiddellijk herstel (vb ogen knipperen kan je de hele dag). De tweede heeft een herstel nodig van één dag (vb je kan nu 20km wandelen, na vijf minuten ben je nog niet hersteld maar de dag nadien kan je dit opnieuw doen). De derde heeft twee à drie dagen herstel nodig (vb 10km lopen, de dag nadien ben je nog niet hersteld maar twee à drie dagen na de inspanning kan je dit wel weer opnieuw doen). Deze eerste drie zijn de spiervezeltypes die we in het dagdagelijks leven gebruiken. De vierde groep gebruiken we enkel in stress situaties en net deze heeft vijf à zes dagen herstel nodig. Nu, het goede hieraan is, dat je deze vierde groep spiervezels niet dagdagelijks gebruikt en je dus perfect fit20 kan combineren met andere dingen. Je zal dus geen negatief effect hebben van je training.

De gekoelde ruimte?
Dit is omdat we eigenlijk trainen op positief tijdelijk spierfalen, dit wil zeggen tot je niet meer verder kan. Je spieren sturen dan een signaal uit naar je hersenen om te zeggen dat ze de situatie niet aankunnen. Je hersenen ontvangen dit signaal en sturen een signaal uit naar je volledige lichaam om te zeggen dat, indien je opnieuw in zo’n situatie terecht komt, je sterker moet zijn. Je zal dus versterken, erop vooruit gaan. Om dit signaal beter te leiden en zo weinig mogelijk energieverlies naar de omgeving te hebben is het wetenschappelijk bewezen dat 17°C de ideale temperatuur is.

Het slowmotion principe?
10 seconden uitduwen en 10 seconden terugkomen is om blessures te voorkomen. Je spier heeft namelijk al de tijd om zich aan te passen en dus is een spierscheur oplopen hier uitgesloten. Dit zorgt er ook voor dat je niet zal zweten, omdat wanneer je een oefening traag doet er geen frictie is in de spier, geen frictie betekent geen opwarming, geen opwarming betekent niet zweten.

Waarom de personal trainer?
Je zal tot je grens willen trainen en je zal proberen om de oefening gemakkelijker te maken door te compenseren: sneller uitduwen en/of verkeerde houdingen aannemen. De trainer zal er voor zorgen dat je technisch altijd correct traint en je dus zeker geen blessures zult oplopen. Bovendien zal de coach je motiveren om elke keer tot het uiterste te gaan want er zijn geen geheimen: ga je niet tot het uiterste dan zullen je spieren geen signalen uitsturen naar je hersenen dat je niet sterk genoeg bent en dan zal er geen adaptatie plaats vinden.

De toestellen die we gebruiken en de aangepaste oefeningen die we doen zijn er op gericht om zo veel mogelijk spieren te gebruiken in een zo kort mogelijke tijd, nl. 20 minuten. Je traint dus de grootste spieren omdat deze grote signalen uitsturen. Indien je een kleinere spier traint zal je een kleiner signaal uitsturen en dus ook een kleinere of minder snelle verbetering hebben. We trainen in volgorde de borstpieren, schouders en armen, de grote rugspier, de benen, buikspieren, lage rugspier en als laatste binnen en buitenkant van de benen.

De afspraak?
Deze dient een beetje als de stok achter de deur. Je hebt een afspraak, en voelt je meer verplicht om te komen trainen. Je zal minder snel annuleren. Het geeft je ook een ritme in je weekschema, zodat je het makkelijker gaat volhouden.

Daarna bespreken we jouw doelen en de reden waarom je graag met fit20 wil starten. Als er bij jou fysieke klachten zijn, willen we dit ook graag weten zodat we er rekening mee kunnen houden en de oefeningen  hierop kunnen afstemmen.

Dan is het ogenblik aangebroken om effectief te gaan proberen, te voelen wat fit20 eigenlijk is. De personal trainer doet de oefeningen voor en jij doet de oefeningen na. We leggen je uit hoe de applicatie werkt. In deze applicatie houden we alles bij: de gebruikte gewichten, tijden, techniek, noem maar op. Tot slot leggen we ook nog de verschillende mogelijkheden van de lidmaatschappen uit.

Beslis je dan om lid te worden, vervullen we het nodige papierwerk en maken we een nieuwe afspraak om je trainingen te starten. Heb je bedenktijd nodig ook geen probleem, deze introductiesessie is vrijblijvend en gratis.

Liever nu al een sessie vastleggen?

Je kan een sessie inplannen via onderstaande knop.

Getuigenissen

Zowel de kwaliteit als de professionaliteit van de trainingen zijn zeer positief.
Ook de communicatie verloopt vlot.

Een andere manier van trainen, een aanrader.

Nathalie

(over fit20)

Fijne en gezellige zaak om te trainen in Beringen.
 

Wij komen alvast elke dinsdag!

Laura en Zino

(over fit20)

Contact

Adresgegevens

Fit20 Beringen
Koolmijnlaan 13 b1
3580 Beringen
België

Contactgegevens

E-mail
sigrid@isagenfit.be

Tel
+32 495 260 016

Openingsuren

Ma: 08:00 - 21:00

Di: 08:00 - 21:00

Woe: 08:00 - 19:00

Do: 08:00 - 19:00

Vrij: 07:00 - 12:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van onze acties of leuke tips ontvangen? Schrijf je dan snel in op onze nieuwsbrief en wees steeds op de hoogte.

Je bent succesvol ingeschreven!